Hva blir du av å studere ved TV-skolen: Emilie Beck, regissør og dokumentarist

Skrevet av Annveig Dullum

Dokumentarregi-student (Nå TV-regi) Emilie Beck uteksaminerte fra TV-skolen for knapt et år siden. På denne tiden har hun rukket å utarbeide og jobbe på en rekke ulike prosjekter innenfor dokumentar og drama.

Emilie Beck

Parallelt med sitt siste år på TV-skolen arbeidet Emilie med sesong to av dokumentarserien “Stuck”, som nylig hadde premiere på Aftenposten. Som programleder i serien belyser Emilie tematikk rundt menneskerettighetene verden over. Det å kunne videreformidle viktig tematikk gjennom historiefortelling, var en av tingene Emilie fokuserte på under studiene.

“Å få muligheten til å påvirke folks følelser og engasjement gjennom levende bilder, musikk og virkelige historier tiltrakk meg veldig. Jeg ønsker å kunne gjøre en forskjell med det jeg lager og at det kan endre eller gir et nytt inntrykk for personen som ser på”. 

Kunsten å arbeide med så mange ulike prosjekter av gangen krever øvelse. Emilie forteller at studietiden rustet henne for det virkelige arbeidslivet. Selv om hun innser at hun til tider kunne ta på seg litt vel mye arbeid, mener hun at erfaringen hun har innhentet fra TV-skolen, har kommet godt med videre inn i arbeidslivet.

“Jeg mener at all øvingen jeg fikk muligheten til i Lillehammer, har vært gull verdt. Det at jeg arbeidet med flere ting av gangen, har gjort at jeg sitter med de erfaringene jeg har i dag og et stort nettverk i bransjen. Da jeg studerte tenkte jeg kanskje ikke like mye på hva jeg lærte der og da, men i arbeidslivet er det forventet at en allerede kan prosedyren med søknader, opptak og etterarbeid – og da har TV-skolen vært et viktig sted å øve seg på akkurat dette”.

Ja, for Emilie, har ikke arbeidsmengden stoppet opp etter endt skolegang – tvert i mot! Rett etter at hun ble uteksaminert, startet hun å jobbe som co-regi for hennes aller første times-dokumentar, som vises på NRK denne våren.

Emilie Beck på settet til dokumentaren Stuck

“Jeg ble nettopp ferdig med denne dokumentaren. Dette var min første jobb etter at jeg var ferdig på TV-skolen, så det blir stas og kunne vise den frem. Nå fylles dagene opp med spennende prosjekter og jeg har nok av ting å gjøre. Jeg jobber med promotering og engasjement rundt “Stuck” og har vært så heldig med å få støtte til en dokumentar om ei jente som er adoptert fra Sri Lanka. Samtidig som jeg jobber med utvikling av dette prosjektet er jeg regiassistent på et stort tv-drama”.

Et av de mest minnerike opplevelsene Emilie har fra TV-skolen, er da hun reiste til Hellas i forbindelse med prosjektet “miljøportrett”. Oppgaven her var å lage en observerende dokumentar. Sammen med tidligere medstudent Adele Gyllenhammer, fulgte de frivillige som hjalp båtflyktninger fra Syria og inn til Europa. Les mer om “Det kommer båter”.

“Hvis du virkelig ønsker å kunne fordype og konsentrere deg om å gå “all in” i prosjekter, bør en velge Tv-regi. Skolen har fokus på samhold og man skaper et godt nettverk med små klasser. Det å kunne sette seg ned med medstudenter og lærere å diskutere egne verk er veldig verdifullt og en får også innsikt i hva du selv trenger å lære bedre”.

 

På Høgskolen i Innlandet kan du studere TV-Regi ved TV-Skolen i Lillehammer. Les mer om regi og de andre TV studiene på INN.no sine hjemmeside HER. 

Legg inn en kommentar

Tilbake til toppen av siden