Hva blir du av å studere ved TV-Skolen: Kristine Berg Tollefsen, Produksjonsleder

Skrevet av Annveig Dullum

”Man fikk høre at TV-bransjen var en tøff bransje hvor mye handlet om å få seg bekjentskaper og en fot innenfor. Dette ble en motivasjon for å utnytte studietiden fullt ut og delta på så mange produksjoner som mulig”.

Kristine Berg Tollefsen

Kristine Berg Tollefsen har studert TV-ledelse og gikk ut med en bachelor i 2013. Nå er det snart fem år siden hun avsluttet studiet, og på den tiden har hun jobbet seg opp til å bli produksjonsleder for TV2-programmet “Senkveld med Thomas og Harald”. “Ledelsesutdanningen bidro til å gi meg en forståelse for ulike fagfunksjoner, ideutvikling og hva jeg kunne forvente ute i bransjen. Man knytter et kjempeflott nettverk av dyktige fagpersoner som jeg den dag i dag møter ute i arbeidslivet”.

Da Kristine startet på TVF følte hun umiddelbart at hun hadde valgt riktig utdanning. Tidligere hadde hun studert statsvitenskap og jobbet i student-tv og var derfor fast bestemt på å lære så mye som mulig av sine medstudenters ulike erfaringer, på lik linje som å lære av forelesninger og skoleprosjekter. Hun kan fortelle om en hektisk, men gøyal studietid hvor samholdet var spesielt viktig. ”Klassen min var en sammensveiset gjeng hvor alle kom med forskjellige erfaringer. Vi hadde et åpent klassemiljø hvor vi jobbet sammen på flere av prosjektene ved skolen og dermed kunne dra nytte av hverandre. Jeg setter stor pris på hvor mye jeg har lært av de jeg studerte med.”

“Man møter så mange med samme interesse for TV som en selv. Alle vil det beste for hverandre og man står sammen om å lære”.

Kristine Berg Tollefsen med koordinator-kollega Linn Alise Kjus Granheim. Foto: Helene Kjærgaard

Etter studietiden startet Kristine å jobbe freelance og jobbet mye for produksjonsselskapet Monster, som hun også hadde jobbet for under praksisperioden på TVF. Hun jobbet blant annet som studiovertinne og koordinator for “Senkveld med Thomas og Harald”, og når talkshowet ble flyttet over til produksjonsselskapet Plan-B, ble Kristine med på forflytningen. Her jobbet hun som koordinator i ett år, før hun ble tilbudt jobben som produksjonsleder. “Da jeg ble spurt om å ta over som produksjonsleder ble jeg først livredd. Samtidig som jeg tenkte at dette er jo et prosjekt som jeg kjenner godt til, både med tanken på folkene som jobbet der og produksjonen, og kom til slutt fram til at dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Målet mitt var jo å en dag få jobbe som produksjonsleder, det spørsmålet kom bare litt tidligere enn jeg hadde regnet med”.

”Senkveld med Thomas og Harald” går nå inn i sin aller siste sesong og Kristine er fokusert på å gjennomføre en kjempebra siste-sesong av det 15 år lange talkshowet. “Jeg jobber med en bra gjeng og har det supergøy på jobb. Vi får se hva høsten bringer etter at produksjonen er ferdig”.

På Høgskolen i Innlandet kan du studere TV-Regi ved TV-Skolen i Lillehammer. Les mer om ledelse og de andre TV studiene på INN.no sine hjemmeside HER. 

Legg inn en kommentar

Tilbake til toppen av siden