OLYMPISK TV-HISTORIE

I programmet til Ungdoms OL står Sjogg Live – TV show som en del av Sjogg Fest. Aldri før har et olympisk arrangement innehold en lignende magasinsending, levert av tv-studenter. Det er ikke hvilke som helst tv-studenter heller, det er nemlig TV-studentene fra TVF ved Høgskolen i Lillehammer.

 

”Jeg har aldri hørt om studenter som har gjort dette før i et olympisk arrangement, noe som gjør Sjogg Live til olympisk tv-historie.” – Pål Gordon Nilsen

Untitled-2

 

Pål Gordon Nilsen er en mann som kan TV. Han er kjent for sin deltakelse som programleder og utegående reporter i TV-sporten. I dag er han kommunikasjonssjef for Ungdoms OL. Han kan fortelle at han er ”innmari imponert” over det studentene ved TVF har fått til. Han er imponert over studentene fordi de har klart å produsere mye bra innhold på kort tid, og at de har klart å skape et totalbilde av OL. Pål Gordon mener dette vitner til veldig god planlegging og gode forberedelser, noe han sier er nøkkelen til suksess. ”Jeg har aldri hørt om studenter som har gjort dette før i et olympisk arrangement – noe som gjør Sjogg Live til olympisk tv-historie”.

Pål Gordon kan også fortelle at han kun har gode inntrykk fra studenter som har gått på TVF. Han jobber ofte med folk ute i bransjen som har gått der – noen av de er også blant de beste på sitt området. Dette mener han tyder på at det er et bra opplegg på skolen, og at om en ønsker å lære mer om TV er det helt klart på TVF man skal gå.

 

 

 

”Jeg føler ALT har skjedd i løpet av disse dagene.” – Student og redaktør, Maren Nordgård

Maren Nordgård, student og redaktør for Sjogg Live, forteller at det er vanskelig å sette ord på det som har skjedd i løpet av ungdoms OL-dagene. “Jeg føler ALT har skjedd i løpet av disse dagene. Vi har hatt gjester som IOC-presidenten Thomas Bach, Athete Role Models som Hannah Kearney og Christine Nesbitt, unge håpefulle utøvere, foredragsholdere som Kjetil André Aamodt og fler andre. Jeg må også selvfølgelig nevne musikknummerne, vi har hatt store, up and coming artister på showet vårt. Vi hatt Dagny, Comet Kid, Unge Ferrari, Mo og Sirius, Cezinando og flere. Sondre Justad spilte akustisk hos oss!

Det har vært utrolig gøy å få muligheten til å ha så mange kule, interessante og givende gjester i løpet av disse dagene. Det er ekstra gøy at også gjestene har kost seg under sending. I tillegg har vi fått samlet store deler av Ungdoms-OL i innslagene våre. Det morsomste er å se at de slår an. Behind the scenes-innslaget på Valentines day har i skrivende stund over 17 000 visninger, det er helt vilt. Jeg er strålende fornøyd! Det har vært SÅ GØY!”

 

”Med flest visninger på YOG-sidene(!!!) bør YOG stå krumbøyd og takke herfra til Dombås.” – Veileder, Truls Pedersen

Untitled-1

Maren forteller også at hun er takknemlig for å ha med seg to dyktige veiledere. De er Rune Særerstøl og Truls Pedersen som begge til daglig jobber på Fabelaktiv AS. Truls Pedersen forteller hvor imponerte de er over studentenes pågangsmot. ”Resultatet mener jeg man kan si innfridde. Med flest visninger på YOG-sidene(!!!) bør YOG stå krumbøyd og takke herfra til Dombås. For studentene må dette ha vært tidenes læringsprosjekt. Heldigvis var det noen småskjær i sjøen – slik at man i ettertid kan gå gjennom hva man ‘burde’ og ‘skulle’ gjort, noe man ikke får gjort om alt går bra”. Han forteller også at det å veilede for TVF er veldig givende, og at han hver gang lærer noe nytt selv også.

 

TV-studentene takker for samarbeidet med Ungdoms OL og ser tilbake på gode minner og sendinger. At de har vært med på å skape olympisk TV-historie er en god følelse å ha i kroppen. Bilder fra produksjonen kan du finne inne på TV-fagene sin FaceBook-side, og om du ikke har sett sendingene enda, kan du det ved å trykke HER.

 

Tilbake til toppen av siden