Hva blir du av å studere ved TV-Skolen: Lars Erik Steffensen, Flerkamera regissør

Skrevet av Aurora Ammeli Indreiten 

Helt siden 11-årsalderen, har Steffensen fasinert seg av TV-universet. Fra å kjøpe eget videokamera i tenårene til å produsere innhold, sitter han på en prestisjefylt karriere. Siden første episode av “Senkveld med Thomas og Harald”, har Steffensen knipset seg gjennom 29 sesonger i løpet av de siste 15 årene. I mai regisserer han programmets siste episode noensinne. Steffensen gikk ut fra TV-skolen i 2001, og han har siden fått jobbe med akkurat det han ønsket – nemlig flerkamera-regi.

VG Liste. Foto: Tom Øverlie

Lars Erik Steffensen studerte regi ved Den Norske TV-skolen i Lillehammer årene 1999-2001. Etter studiene, var han klar til å hoppe ut i det store TV-universet. Senkveld, VG-lista fra Rådhusplassen, Skal Vi Danse, The Voice, Idol, Norske Talenter, konserter med Karpe Diem, Ylvis og Kaizers Orchestra er blant produksjonene han har hatt regi på.

I året på Danvik folkehøgskole fikk Steffensen trigget ekstra stor interesse for TV-feltet. “Vi var ofte på NRK sine helgeproduksjoner og var publikum der. Det gjorde at jeg ble enda mer fasinert av lamper, kraner, kommandolinjer og rett og slett hele måten å produsere TV på.” Videre fikk han praksisplass i TV2, hvor han senere ble ansatt som flerkamerafotograf og klipper. Det var først noen år etter å ha jobbet i bransjen, at han bestemte seg for å søke inn til TV-skolen i Lillehammer, da til regi-linjen.

To år på skolen ga han mye, men det var en produksjon som definitivt pekte seg ut. “Min eksamensproduksjon Amandus fikk bekreftet for meg at dette var det jeg ville holde på med videre. Underholdning er alltid det som har trigget meg, og endelig fikk vi produsere et klassisk prisutdelingsshow med OB-buss, noe som var veldig sjeldent den gang da.”

Da Steffensen studerte TV-regi, var det ikke et skille på enkamera-regi og flerkamera-regi. De fikk da erfaring innenfor begge felt, men for Steffensen var det alltid det hurtige tempoet i en flerkameraproduksjon han ble avhengig av.  “Det å kjenne på stemningen med publikum og være et del av et stort team som jobber sammen, trumfer det hele ganske bra.”

Lars Erik Steffensen med Thomas og Harald under OL i Sotchi 2014.

Den dag i dag er innhold, form og uttrykk noe han har lyst til å jobbe mer med. Steffensen har da tatt på seg den store jobben som produsent for Discovery på det kommende programmet “OL-kveld”, som vil gå på TVNorge hver dag under OL i februar. I tillegg går det nå mot slutten av 15 år med Senkveld. “Det å si hade til Senkveld er vemodig. Alt slutter en gang, men det er en epoke jeg aldri kommer til å glemme. I 15 år har vi fått lov til å underholde Norge hver fredag med gjester, musikkproduksjoner og gøyale ting. Det er jo et flaggskip av en produksjon jeg har vært med på siden det startet.”

Steffensen klarte tidlig å bygge seg en posisjon inn i bransjen. Dette krever vilje og prioriteringer som kanskje vil gå utover andre ting, men man vil få veldig mye igjen for det.  

 

“Du skal være interessert og ha utrolig lyst til å gjøre dette for å lykkes. Samtidig må du forstå at du går inn i en bransje med stor endring. Det er ingen glamour verden. Heller mye arbeid som er gøy, og som man gjør sammen med et stort team hvor dagene er varierte. Det er jo et service-yrke. Har man en positiv og ydmyk innstilling kommer man langt. Når det er sagt, er det den morsomte bransjen å jobbe i når man først finner sin plass.”

På Høgskolen i Innlandet kan du studere TV-Regi ved TV-Skolen i Lillehammer. Les mer om regi og de andre TV studiene på INN.no sine hjemmeside HER. 

Legg inn en kommentar

Tilbake til toppen av siden