Hva blir du av å studere ved TV-skolen: Jørgen Storhaug, Fotograf

Skrevet av Aurora Ammeli Indreiten

Sjef i eget selskap og freelance-fotograf; hverdagen til Jørgen Storhaug består av nesten alt. Som enkamera-fotograf fører yrket han jorden rundt. Her er det bare å pusse linsa, stille fokuset og holde ned REC-knappen for alt det er verdt!

2006 var året Storhaug begynte på TV-skolen på teknikk-linjen. For han var dette eneste vei inn til TV-bransjen. Med mange venner og en far innenfor samme bransje, var det stor motivasjon til å gå nettopp den veien.

Pilot innspilling Fredlaus

Storhaug fikk på TV-skolen en god grunnkompetanse innenfor flere områder i en produksjon som han har bygget videre på. Dette har gitt han mulighet til å kunne jobbe med et stort spekter av ulike produksjoner. I løpet av de siste årene har tempoet og kvaliteten på TV-produksjoner økt stort. Kreativiteten har åpnet seg mer, og det er viktig å være god på mye.

Tiden på TV-skolen var viktig og er et stort minne for Storhaug. For han var det er artig miljø å være en del av. Stadig treffer han gamle medstudenter i bransjen.

“Det er viktig å nyte tiden på TV-skolen. Gjør masse gøy og vær kreativ, for det blir fort nok alvor når man er ferdig.”

Under studiene på TV-skolen fikk Storhaug praksis i TV2. Dette ga han en jobb etter endt studie, først som freelancer og senere fast jobb. Da fikk han jobbe med å utforme programmer og promo-videoer. Senere har karrieren gått i freelance innen dokumentar, reklame og næringslivfilmer som fotograf.

Lurer du på hvordan søke til TV-Skolen? Les tips her!

“Nå består min hverdag av eget selskap som jeg eier sammen med faren min og noen venner. Vi lager både TV, dokumentarer, oppdragsfilmer og reklame. Samtidig leier jeg meg ut som fotograf til diverse TV-produksjoner. “Hillbilly Høkkfest” og “Norsk på Italiensk” er blant annet dokumentarer vi laget selv, som har blitt sendt på TV2.”

Storhaug jobber også fortsatt med freelance når det dukker opp produksjoner hans vei, da mest promo-videoer. I 3 sesonger var han med på “Eventyrlige Nordmenn” for TV2 hvor de reiste rundt i USA flere ganger. Under arbeid med siste sesong av “Gylne Tider” fikk han også en rundtur i statene.

“Disse har vært de morsomste produksjonene jeg har jobbet på til nå. Den lengste turen var med “Eventyrlige Nordmenn” hvor vi var 2 måneder i USA. Da hadde jeg ansvar for alt av teknikk, noe som var veldig givende og ellevilt gøy.”

Det å være fotograf er for Storhaug et fantastisk og spennende yrke. Om du ønsker, kan det ta deg rundt hele verden.

Ingen produksjoner er like, og det er et veldig fint miljø blant TV-folk.

Mitsubishi reklamefilm januar 2018

“Det kan ta litt tid å få innpass hos produksjonsselskaper og få vist hva du kan, men det er viktig å ikke gi seg. Når ballen først begynner å rulle, så er det umulig å si hvor den tar deg. Det er masse jobb, og veldig viktig å bli kjent med folk. Ha litt tålmodighet, vær sikker på at det er dette du vil og vær motivert.”

TV-bransjen er heller ikke et yrke man blir utlært i, forklarer han. Det er hele tiden trender og utstyr man må henge med på, så det gjør at det alltid er noe spennende og nytt rundt neste kapittel. For Storhaug er det tekniske aspektet, det å være kreativ og løse ting grunnen til at enkamera er det han falt for. Som fotograf har man stor påvirkningskraft, og det er viktig å ta med seg lekenheten og kreativiteten.

Videre går ønske-produksjonene hans mot reklame og drama, da det er enda mer krevende som fotograf om man får mulighet til å være mer visjonær. Etter å ha jobbet på produksjoner som blant annet “Vårt Lille Land”, “Underholdningsåret” i 2014 og 2015, “Artistgalla” på TV, ser vi frem til at navnet hans fortsetter å dukke opp på TV-skjermen.

Les mer om bachelor it TV-teknikk på INN.no.

 

Legg inn en kommentar

Tilbake til toppen av siden