TV-teknikk

Studiet hvor du blir Fotograf / Lydtekniker / Klipper / VJ / Flerkameratekniker / Etterarbeidstekniker

Studentene innen TV-teknikk få en grundig utdannelse i tekniske funksjoner for produksjon av TV. De hardtarbeidende studentene har en genuin interesse for produksjonsteknikk og å bruke teknisk utstyr i opptak og etterarbeid.

De små klassene ved TV-skolen gir en helt unik lærertetthet og samhold mellom studentene på tvers av trinn og fordypninger, og du får et sterkt nettverk som du tar med deg ut i bransjen. I studietiden blir du med på en rekke samarbeidsprosjekt med bransjen, og du får øvelse i å jobbe i reelle samarbeidssituasjoner og utvikle og gjennomføre ideer.

Fordypning

Studentene ved TV-teknikk velger fordypning allerede ved opptak. Hvis du har lyst til å bli fotograf, lydtekniker eller klipper velger du fordypning i Enkamerateknikk. Hvis du har lyst til å fordype deg i de ulike tekniske funksjonene i flerkameraproduksjon velger du fordypning i Flerkamerateknikk. Postproduksjon er en teknisk fordypning i etterarbeidsprosesser, innen både digital bilde- og lydbehandling, VFX og grafikk. Dette er et helt nytt studietilbud som gir en kompetanse som er meget ettertraktet i bransjen.

Det første året lærer studentene basis fra alle de tekniske fordypningene, i tillegg til grunnleggende produksjonsledelse og regi.

Studentene på Enkamerateknikk har mulighet til å velge VJ (videojournalist) som ekstra fordypning det tredje året. Da lærer de å arbeide alene uten team, og å håndtere utstyr, opptak og spennende utfordringer på egenhånd.

Praksis

Alle teknikkstudentene har praksisopphold i bransjen, i enten det andre eller det tredje studieåret. Da har du sjansen til å komme nærmere din drømmejobb ved å utfordre, utvikle og motivere deg som fagperson i for eksempel dokumentarfilm, nyheter, sport eller TV-underholdning. Tidligere studenter har tatt praksisopphold ved NRK, TV2, Monster, Mastiff, Fabelaktiv og flere andre steder.

Søk her!

 

Tilbake til toppen av siden