Tidligere student: Robert Stoltenberg

Årene 1991-93 studerte komiker og NRK-personlighet Robert Stoltenberg ved TV-regi linja. Minnene og vennskapene fra tiden hans på Lillehammer sitter fortsatt sterkt. Han har et klart budskap til alle nåværende studenter og de som vurderer å søke.

Bildet er fra den første uken hans som student ved TV-fagene, “jeg sitter helt til høyre, var sikkert ganske stressa”

Allerede som ung hadde han ved flere anledninger jobbet som programleder for radio og TV. Til tross for at han synes det var gøy, følte han et behov for å jobbe bak kamera og søkte seg til Lillehammer for å få en sterkere faglig tyngde.

“Jeg er både stolt og glad for at jeg tok denne utdannelsen. Den har gitt meg både innsikt og selvtillit. Jeg har følt at den har vært en ballast og en plattform for det meste av det jeg har drevet med innenfor TV. I tillegg til å være komiker synes jeg det er fint å vite at man har flere bein å stå på”.

Les også: Slik søker du

I en klasse på ti personer, innrømmer Robert at han følte på en viss konkurranse i begynnelsen. Alle hadde sterke personligheter og han opplevde de som ekstremt dyktige. Han fant seg derimot fort til rette og studietiden sitter fortsatt sterkt i minne: “TV-regi var såpass altoppslukende at vi hadde mer enn nok med hverandre på studiet og alle prosjektene. Etterhvert ble vi i klassen en veldig sammensveiset gjeng og tilbrakte mye tid sammen. Også på fritida”. Alle klassefestene er også noe han minnes, som fortsatt står i sterk tradisjon her på TV-fagene.

“Det morsomme er at stort sett hele klassen har holdt sammen siden -93. Vi har et utrolig fint samhold og treffes med jevne mellomrom. I fjor dro vi på tur til Barcelona, det var min 50-år bursdagspresang fra de andre i klassen”.

Samholdet og alle klassefestene er en viktig del av studiet her på TVF, dette var altså intet unntak for TV-regi kullet 91-93

I tillegg til at studiet har vært en plattform for det meste av det Robert har drevet med innenfor TV, har også det å samarbeide vært en viktig lærdom for han ved studiet: “På TVF lærte jeg om samarbeid, at bak en tøff fasade så er vi alle ganske sårbare. Jeg lærte selvsagt masse om TV. At vi fikk lov å eksperimentere og bli bedre «venn» med dette mediet. Jeg følte også at vi fikk en fin innføring i dramaturgi, mye takket være læreren vår Leidulv Risan.”

NRK er kjent for å rekruttere studenter fra TV-fagene etter endt studie, Robert var intet unntak. Etter utdanningen fikk han seg jobb som regi-assistent, noe som videre førte til stillinger som regissør og producer. Harald Eia og Bård Tufte Johansen var de som oppfordret han til å lage sketsjer hvor han selv medvirket, det førte til et eget program, og senere Borettslaget. I dag jobber han i NRK med ulike TV-produksjoner.

“Det beste med å jobbe med TV er at det er så utrolig variert. At man kan leke seg (selv om det selvfølgelig alltid føles som blodig alvor). At man får bli kjent med så mange ulike miljøer, mennesker, ja, yrker og fagfelt”

Om du er en av de som vurderer å søke på TV-fagene men ikke helt tør, har Robert en klar oppfordring til deg: Hopp i det! Det går bra! Samtidig; jeg jobber sammen med mye unge folk og jeg har inntrykk av at konkurransen er hard, mange VIL jobbe med TV, så jeg tenker at man nok bør være ganske motivert. Det går fint an å kombinere TV-utdannelsen med andre type utdanninger; psykologi, sosiologi… så har man flere valgmuligheter senere”.

 

Visste dere at Ingrid Gjessing Linhave også har studert ved skolen? Les om hennes tid her

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilbake til toppen av siden