Våryr-TV

Skrevet av Aurora Ammeli Indreiten

Våryr-TV ble i april for første gang produsert av studentene ved TV-skolen. Med “leken i alvoret” produserte de fire sendinger fylt med minneverdige øyeblikk, humor og et mangfold av musikk. Dette er en produksjon uten noen strenge tøyler, og studentene kan virkelig få teste sin egen kreativitet.

Snøen smeltes, man våkner til fuglekvitter og olajakken graves frem fra boden. Solen fant endelig frem gjennom skyene, og den viste seg fra sin beste side til Våryrfestivalen.

Våryr-TV stod som et dagsprogram under Våryrfestivalen. Som Nordens største student TV-produksjon stod et crew på 62 frivillige sammen i å skape fire sendinger fylt med vår-stemning og viktige temaer. Tidligere ble festivalen i Lillehammer kalt UKA. I år ble den omdøpt til Våryr, og dermed fikk TV-produksjonen også nytt navn. Dette ga studentene helt blanke ark i utvikling av konseptet. Resultatet ble fire sendinger på 40 minutter fylt med innholdsrike innslag, god prat med gjester i studio, humoristiske studioaktiviteter samt en heidundranes musikkopptreden på slutten.

Marie Fygle Stenseth jobbet sammen med Mathea Sønnesyn og skrev manuset til sendingene. Som et fullverdig medlem av redaksjonen, jobbet hun også med utviklingen av prosjektet.

Mathea Sønnesyn (f.v.) med programlederne Simen Ezat Olsen, Kjetil Ånnevik og Marie Fygle Stenseth

“Våryr-TV var det første store prosjektet jeg har vært med på. Jeg hadde ansvar for å utforme de praktiske innslagene, gjøre research og skrive manus til programlederne. Det var utrolig lærerikt med mange flinke folk som stod i ledelsen, og et godt samarbeid mellom alle ledd. Det var virkelig med på å gjøre at jeg synes dette ble vellykket.

For å skrive manus til en TV-sending må man tenke på en helt annen måte enn man er vant med. Marie forteller at det er en helt annen struktur å skrive etter, og det krever godt research-arbeid.

“Man kan fort bli sittende fast hvor man ser seg selv blind underveis. Da må man ta en pause og fortsette senere, for det er utrolig hardt arbeid å skrive manus. Men det er også veldig gøy å se noen si det man har skrevet. Jeg skrev manus til to sendinger, og man føler jo et stort eierskap til produktet.”

 

Camp Oddrun-teamet, Sorosh Sadat, Thea Øien Sundet, Oddrunn Helen Gangsøy og Henrik Lysen Hunnes

Våryrfestivalen hadde hver dag et tema for arrangementene. Kropp, forventningspress, ensomhet og dop er noen av disse. Våryr-TV tok i bruk disse temaene i sine sendinger og lagde en dokuserie med inspirasjon fra dem. De lagde også det humoristiske innslaget “Camp Oddrun”, hvor vi fulgte reporter Oddrun som en “erfaren” festivalgjenger. I studio var fokuset mer på å være leken i alvoret under festivalen sine viktige og tunge temaer.

 

PR-sjef Live Ask hadde en stor jobb framfor seg under navnebyttet. For det er ikke barnemat å skulle markedsføre et nytt konsept i nåtidens regjerende plattformer – nemlig Facebook og Instagram.

“Dette ga mye frihet til å lage akkurat det vi ville, noe som var veldig gøy. Vi fikk leke oss voldsomt uten grenser, så vi hadde det egentlig bare gøy og lagde nettopp det vi ville. Med følgeskaraen fra UKA-TV startet vi ikke helt på bar bakke, men vi opplevde likevel at vi klarte å tiltrekke oss nye følgere.”

Da sosiale medier er en stor del av dagens bransje, følte Live på et stort ansvar i å skulle representere Våryr-TV på plattformene.

Monja Emilie Bjørneseth og Live Ask planlegger SoMe-strategier.

“Vi er det første publikum ser. Programlederne brukte vi mye for å definere dem som karakter og vise dem frem. Da var det opp til oss å presentere deres tone og væremåte riktig.”

Det å lage noe som fenger folk og få dem til å stoppe opp i feeden for å se en fullstendig video er vanskeligere enn man tror. Terskelen på det tekniske er lav, man trenger ikke mye penger og bemanning. Men det å kjempe mot alle konkurrentene på samme plattform, om det såkalte “attention-spamet” er det som er utfordringen.

I et studio bygd om til en hage, klarte crewet å fullføre Våryr-TV sine fire sendinger med glans. For studentene ved TV-skolen er dette en viktig produksjon hvor både første- og andre årets studenter jobber sammen mot det samme målet, og det er vår-semesterets store begivenhet.

 

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilbake til toppen av siden