Vi hjelper deg gjennom søknadsprosessen!

Skrevet av Aurora Ammeli Indreiten

Knaker det godt i hodet fordi du lurer på om du skal søke deg inn på TV-skolen i Lillehammer? Føler du at du sitter fast i essay-skrivingen? Tenker du at du ikke er kvalifisert nok til å komme inn? Her er det bare å legge de negative tankene langt ned i en skuff og grave opp de positive. Vi gir deg tips og veileder deg gjennom søknadsprosessen. Her på TV-skolen ønsker vi enhver søker velkommen med store armer!

På TV-skolen kan du ta bachelor i TV-ledelse, TV-regi og TV-teknikk, samt et ettårig etter- og videreutdanningstilbud i filmmusikkomposisjon. Dette er 3 år fylt med læring og erfaring før man skal ta det store steget ut til TV-bransjen. For å komme inn på dette studiet må du når du søker, levere et personlig essay hvor du skal fortelle om din motivasjon og hvorfor nettopp du har lyst til å gå på TV-skolen.

Live Ask studerer ledelse ved TV-Skolen i Lillehammer

Live Ask går første året på TV-ledelse. Før hun søkte seg inn til TV-skolen, tok hun en bachelor i Medievitenskap på UiO hvor hun fikk et teoretisk forståelse innenfor faget. Men det er derimot praktisk arbeid Live foretrekker. 

“I fire år hadde jeg en baktanke om at jeg hadde lyst til å søke med inn på TV-skolen, men jeg synes helt ærlig det var litt skummelt. Det som pushet meg var at de jeg snakket med i TV-bransjen jobbet nesten bare med folk som hadde studert her. Og jeg visste at har man har en bachelor herfra, er sjansen for jobb videre nokså stor.”

For Live var det å få frem motivasjonen sin en bestemmende faktor.

“Det er viktig å være så konkret som mulig på hva du vil med utdannelsen, hvorfor du vil gå her, og vise at du har et tydelig mål. Jeg fokuserte også mye på å skrive ned mine tidligere erfaringer som kan relateres til ledelse og kunnskap rundt bransjen.”

Live hadde ingen erfaring fra TV før hun startet på TV-skolen. Til studiet tas det inn et mangfold av studenter, for det er nemlig ikke slik at det finnes en fasit på hvordan en TV-skole student skal se ut.

Ola Dahl er undervisningsleder ved TV-skolen. Han begynte som studieleder på ledelsesstudiet i 2008 og underviser bl.a. i prosjektledelse.

“Studentene hos oss har ofte veldig variert bakgrunn: noen kommer rett fra videregående, mens andre enten har jobbet i bransjen eller tatt ulike utdanninger – både innen TV og helt andre fagretninger. Vi ønsker oss klasser bestående av motiverte studenter med variert bakgrunn. Når du søker, så beskriv din vei inn hit; hva er din motivasjon; hvorfor du har lyst til å studere her. Teamarbeid er utrolig viktig i TV-bransjen, og derfor også for oss på TV-skolen. Derfor er det også viktig at du tenker gjennom hva din rolle i et team er.”

Etter å ha sendt inn en søknad, vil aktuelle søkere bli kalt inn til et intervju her hos oss. For mange er dette en utrolig nervepirrende opplevelse, men Dahl sier at det ikke er noe å bekymre seg for.

“Vi som intervjuer deg har et oppriktig ønske om å bli kjent med deg som sitter der. Vær deg selv, og gled deg til å fortelle oss om deg selv. Ingen her ønsker deg noe vondt, vi vil deg bare godt. Det vi ser etter er hvordan du kan passe inn på TV-skolen og i klassen med de andre studentene.”

Live må innrømme at hun syntes intervjuet var utrolig skummelt, men hun kom seg godt gjennom det ved å være helt ærlig.

“Det er viktig å tenke gjennom hva man vil i fremtiden, for det blir man spurt om. Hva er målet ditt? Forteller du om ambisjonene dine er det en fin måte for dem å bli kjent med deg. Det viktigste er å være deg selv 100%, og ikke prøve å fremstå som en falsk og altfor perfekt person. De vil vite at du er en person som fungerer i kullet og er en teamarbeider.”

Hva du ser på TV er også noe Live mener det er lurt å ha tenkt på i forkant.

Førsteklasse feirer en av sine første produksjoner

“Jeg sa jeg så på krim, men jeg ser jo aldri på krim. Ikke pynt på deg selv, for det vinner du ikke på. Jeg innrømmet at jeg så på programmer som “Frustrerte Fruer” og “Paradise Hotel”, og jeg står her nå i dag.”

Da Live bestemte seg for å søke inn på TV-skolen, møtte hun folk som ga henne motstand. “Man kommer ikke inn om man ikke søker. Det er jo ikke umulig å komme inn, selv om det kan virke slik når man leser seg gjennom søknadsprosessen. Husk at du ikke trenger å være et supermenneske for å gå her, det viktigste er at du er motivert og har lyst til å lære.”

Dahl forteller om at det er endel som ofte lurer på om det er vanskelig å komme inn her, men den vanskeligste måten å komme inn på er å ikke søke.

“Det er bedre å ha søkt, enn at man sitter i etterkant og angrer. Det verste som kan skje er at du får et nei. Hiv deg rundt om du ønsker å fortelle gode historier, her får du en fantastisk mulighet til å jobbe med dette i tre år.”

Les mer om linjene ved TV-Skolen her!

Søk på samordnaopptak her!

 

Legg inn en kommentar

Tilbake til toppen av siden